Reissuvinkit Pariisiin

Pariisi tuli hyvinkin tutuksi, kun asuin siellä Erasmus-vaihto-opiskelujen puitteissa. Sittemmin olen palannut turistina Ranskaan muutaman kerran.

Intohimona seikkailu Pariisissa

Vinkkilista:

Majoitu suurten juna-asemien läheisyydessä (Gare de l’Est, Gare du nord jne.)

Pariisissa majoitukset ovat todella kalliita. Siksi kannattaa hyödyntää hyvää liikenneverkostoa ja varata majoitus hieman ytimen ulkopuolelta. Suurten juna-asemien läheisyydessä ovat myös vilkkaimmat metroasemat ja öisin liikennöivät yöbussit kulkevat varmimmin näiden asemien kautta.

Pariisin metroliikenne taukoaa öisin.

Pariisissa metrot eivät kulje ympäri vuorokauden, mutta julkinen liikenne toimii bussien varassa läpi yön. Yöbusseille on omat aikataulunsa ja matkareittinsä bussipysäkeillä ja reitit mukailevat hyvin metroasemia.

Kesäisin tarjolla on myös lauttakyytejä.

Pariisin julkiseen liikenteeseen kuuluu kesäisin myös lauttoja, jotka risteilevät Seinellä. Ihan tavallinen metrolippu käy myös lautoilla maksuvälineenä. Kannattaa siis tutkailla Pariisin karttaa mahdollisten vesireittien varalta. Reitti, jota käytin eniten sijaitsee 8-linjan varrella Creteilin suuntaan.

Pariisi on hyvän ruoan ja viinin mekka.

Pariisiin kannattaa mennä ihan jo pelkästään syömään. Klassikkoihin lukeutuu esimerkiksi etanat ja erilaiset sisäelimistä valmistetut ruoat. Sen lisäksi juustot, paikallinen viini ja patonki kuuluvat vakiovarusteisiin.

Käy toreilla, ruokakaupoissa ja supermarketeissa.

Pariisissa hyvää viihdettä on myös ruokaostoksien teko. Ruokaan vakavasti suhtautuvat pariisilaiset panostavat myös ruokakauppoihin. En ole nähnyt missään niin laajaa juustovalikoimaa tai tuoretiskejä kuin Pariisissa.

Vietä päivä puistossa piknikillä.

Pariisissa on valtavasti kauniita puistoja. Suosittelen vierailemaan suurten tunnettujen puistojen lisäksi myös mm. mäkisessä Parc des Buttes-Chaumontissa, jossa vältät turistisumat.

Löydä erikoisiakin ravintoloita.

Pariisista löytyy valtavasti hyviä ravintoloita. Omiksi suosikeiksini muodostui esimerkiksi hedelmistä, marjoista ja vihanneksista raikkaita herkkuja loihtiva Le Paradis du Fruit-ketju, jonka ravintoloita löytyy Pariisista useita. Toinen toistaiseksi vain Pariisista löytämäni herkku on makea soijakastike sushiravintoloissa. Suosittelen testaamaan!

Vieraile kuuluisimmissa turistikohteissa juuri ennen sulkemisaikaa.

Pariisissa näet väistämättä pitkiä turistijonoja kuuluisimpien nähtävyyksien edustalla. Ole fiksu ja ajoita vierailusi esimerkiksi Riemukaarelle noin tuntia ennen sulkemisaikaa. Tuolloin jonoja on vain harvoin ja näet kauniisti valaistun pimenevän Pariisin. Osaan paikoista, kuten Eiffel-tornille voit myös varata liput ja vierailuajan ennakkoon netissä.

Hyödynnä Pariisin poikkeuksellisen laaja liikenneverkosto.

Pariisissa pääset kaukaisimpiinkin kohteisiin näppärästi esimerkiksi junalla. Junat ovat ylivoimaisesti kätevin tapa matkustaa, sillä säästyt ruuhkilta. Pariisin lähistöltä löytyy kuuluisien linnojen lisäksi mm. Le Havren satamakaupunki, Troyesin hempeä pikkukaupunki, josta löytyy valtavasti edullisia outletteja sekä upeita luonnonpuistoja.

Vältä kaupustelijoita.

Etenkin turistinähtävyyksillä on runsaasti kaupustelijoita. Heidän kanssaan joutuu olemaan melko tomerana, sillä muutoin sinuun on ripusteltu erinäisiä suojelusnauhoja ja muuta sälää ennen kuin huomaatkaan. Kaupustelijat ymmärtävät kyllä, kun sanot tiukasti ei – oikeastaan millä kielellä tahansa.

Valuutta ja kieli?

Pariisissa puhutaan ranskaa ja on väitetty, että palvelun taso heikkenee, mikäli palvelua pyytää muilla kielillä. Itse pyrin aina ensin aloittamaan keskustelun ranskaksi ja jatkamaan sitä sitten tarvittaessa englanniksi. Tämä on yleensä toiminut hyvin. Ranskassa on käytössä euro.

Koska on hyvä aika matkustaa Pariisiin?

Pariisiin voit matkustaa koska vain. Paras aika minun mielestäni on kevät tai syksy. Kesällä suurkaupungeissa lämpötila nousee todella korkeaksi ja se hankaloittaa elämää etenkin jos majoituksessa ei satu olemaan kunnon ilmastointia.

Puuttuuko listalta mielestäsi jotain olennaista? Ehdota lisäystä kommenteissa.

Reissuvinkit Pariisiin

Kohteisiin liittyviä kuvia löydät Instagramista @intohimonaseikkailu

Vastaa