Yleistä

Olen digimarkkinoinnin asiantuntija, jonka intohimona on matkustaminen. Kun seikkailu alkaa, työ jää taakse. Blogissani annan muutamia vinkkejä, joita olisin toivonut saavani ennen reissuani eri kohteisiin.

Tervetuloa blogiini ja antoisia seikkailuja sinullekin!

Yleisiä reissuvinkkejä:

Huolehdi, että matkavakuutus on kunnossa.
• Etenkin ennen omatoimimatkalle lähtöä kannattaa huolehtia, että matkavakuutus on kunnossa ja sen hyödyntämiseen tarvittavat dokumentit mukana. Yleensä et kanna mukanasi niin arvokkaita tavaroita, että niistä kannattaisi olla huolissaan, mutta suurin riski on terveys. Huolehdi, että pääset sairaalahoitoon kohdemaassa tarvittaessa.

Hyödynnä Minigrip-pusseja.
• Pakkaa kaikki arvokas varalta Minigrip-pusseihin tai vastaaviin. Näin vältyt esim. Passin, puhelimen, käteisen rahan sekä tärkeiden dokumenttien kastumiselta.

Hajauta arvotavara osiin.
• Älä koskaan säilyta kaikkea arvotavaraa (luottokortit, passi, puhelin, tärkeät dokumentit, käteiset..) samassa paikassa vaan hajauta ne osiin. Näin esimerkiksi taskuvarkaan iskiessä menetät vain osan ja reissu jatkuu ongelmitta.

Hanki pieni ompelusetti.
• Pieni ompelusetti, joka sisältää ainakin neulan ja lankaa, pienet sakset ja hakaneulan pelastaa monista tilanteista. Settejä voi ostaa valmiina tai koota itse.

Reagoi heti rikkoutuviin välineisiin.
• Mikäli matkan aikana hajoaa jotain (esim. Matkalaukun kiinnitys, kenken solki, lompakon vetoketju, kännykän kotelo, kännykän laturi..) hanki heti tilalle uusi. Rikkinäisen välineen kanssa urheilu päättyy ennemmin tai myöhemmin varmuudella katastrofiin.

Pakkaa mukaan ainakin swipeseja, käsidesiä ja nenäliinoja.
• Matkustaessa ei aina ole pesumahdollisuuksia tai lämmintä vettä tarjolla. Kosteuspyyhkeillä eli swipeseillä korjaat tilanteen päivän tai kaksi. Käsidesillä huolehdit hygieniasta silloinkin, kun käsienpesulle ei ole mahdollisuutta. Lisäksi kannattaa pakata mukaan nenäliinoja mm. vessapaperiksi, koska monestikaan sitä ei ole tarjolla.

Varaa mukaan sidetarpeita ja lääkkeitä.
• Lääkkeiden ja sidetarpeiden varaaminen mukaan on aina viisasta. Yleensä tarvitset niitä tilanteessa, jossa apteekkia ei ole tarjolla. Itse pakkaan aina mukaan ainakin särkylääkettä, laastareita ja/tai urheiluteippiä sekä allergialääkettä.

Kysy apua.
• Jos et tiedä, kysy apua. Aina et saa vastausta, mutta kannattaa aktiivisesti alkaa selvittämään asiaa ennen kuin on liian myöhäistä. Ellei yhteistä kieltä ole, ole luova. Käytä karttaa, yksittäisiä sanoja paikallisella kielellä ja kehon kieltä.

Hyödynnä taksikuskeja ja hotellien respoja.
• Taksikuskit ja hotellien respat ovat hyviä paikantamaan asioita ja suosittelemaan esimerkiksi hyvää aamiaispaikkaa tai ravintolaa. Kysele siis taksikuskeilta ja hotellien respoista neuvoja. Huomaa, että voit hyödyntää myös niitä hotelleja, joissa et yövy ja respan ohessa myös hienojen hotellien ovimiehet auttavat mielellään.

Hymyile, ole ystävällinen ja auta muita.
• Hyvin usein asiat järjestyvät, jos vain jaksat pysyä rauhallisena ja positiivisena. Hymyile, saat helpommin apua ja ihmiset ovat puolellasi. Jos näet jonkun muun travellerin hädässä, auta. Tätä periaatetta kunnioittamalla saat itsekin apua tarvitessasi.

Kohteisiin liittyviä kuvia löydät Instagramista @intohimonaseikkailu:

Sorry:

- Instagram feed not found.